Nieuw Vennep: 70-jarige vrouw slachtoffer van babbeltruc

NIEUW-VENNEP, 9 augustus 2012 – Een 70-jarige vrouw uit Nieuw-Vennep werd slachtoffer van een zogeheten ‘babbeltruc’. Omstreeks 19.00 uur kwamen bij haar twee meisjes aan de deur die zich voorstelden als nieuwe buren. Ze hadden fruit en koek meegenomen.

Eenmaal binnen wilde er één van de twee naar het toilet en de ander vroeg de vrouw het fruit schoon te maken. Nadat ze gezamenlijk het eten hadden genuttigd gingen de twee meisjes weg. Omdat de vrouw het tweetal toch niet helemaal vertrouwde, keek ze direct in haar tas en bleek haar pinpas te zijn weggenomen. Ze probeerde onmiddellijk de bank te bellen. Dit lukte niet direct.

Toen ze werd teruggebeld, zei de persoon aan de lijn dat hij van haar bank was en haar terugbelde. De vrouw vertelde het verhaal van haar gestolen pas en zei dat ze haar pinpas wilde laten blokkeren. Om dat te doen moest de vrouw van de persoon aan de telefoon haar pincode geven. Dat deed de vrouw. Toen de vrouw daarna nogmaals met haar bank belde, bleek honderden euro’s van haar rekening te zijn afgeschreven.

De politie waarschuwt NOOIT uw pincode te geven. Uw bank zal hier nooit naar vragen.

Misschien vindt u dit ook interessant?